4 listopada 2018

Śledzie marynowane z koperkiem i papryką.

Składniki:
  • 250 g filetu śledziowego w oleju
  • 3-4 kawałki papryki marynowanej
  • średnia cebula czerwona
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 łyżki kwaśnej śmietany
  • pół pęczka koperku
  • sól, pieprz
 Śledzie osuszamy papierowym ręcznikiem z oleju. Pokroić w kawałki ok 2cm. Cebulę czerwona kroimy w kostkę lekko solimy i odstawiamy by puściła sok. Marynowaną paprykę osączyć z zalewy i pokroić w kostkę. Koperek drobno posiekać, oczywiście można zastąpić suszonym, ale świeży jest jednak najlepszy. Śmietanę i majonez mieszamy ze sobą i dodajemy do pozostałych składników. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Czasami dodaje również kilka ziarenek  zielonego marynowanego pieprzu.






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz