Łatwe, szybkie, smaczne. Blaszka 24x24
Składniki:
- 5 jaj
- szklanka cukru
- pół szklanki wody
- pół szklanki oleju
- 50g gorzkiej czekolady
- 4 łyżeczki kakao
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 220g mąki
Masa serowa:
- 0,5 kg sera twarogowego z wiaderka
- 3/4 szklanki cukru
- opakowanie budyniu waniliowego
Jajka ubijamy w całości z cukrem na puszystą masę i dodajemy kolejno wodę, olej, rozpuszczoną czekoladę, przesianą mąkę z proszkiem i kakao.
Wylewamy ciasto na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.
Ser mieszamy z cukrem i budyniem i robimy łaty na ciemnym cieście. Pieczemy w temp 180 stopni C ok 40 min. Po ostygnięciu posypu
jemy cukrem pudrem.
jemy cukrem pudrem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz