22 marca 2022

Ciasto czekoladowo-serowe

 Łatwe, szybkie, smaczne. Blaszka 24x24

Składniki:

  • 5 jaj
  • szklanka cukru
  • pół szklanki wody
  • pół szklanki oleju
  • 50g gorzkiej czekolady
  • 4 łyżeczki kakao
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 220g mąki
Masa serowa:
  • 0,5 kg sera twarogowego z wiaderka
  • 3/4 szklanki cukru
  • opakowanie budyniu waniliowego
Jajka ubijamy w całości z cukrem na puszystą masę i dodajemy kolejno wodę, olej, rozpuszczoną czekoladę, przesianą mąkę z proszkiem i kakao.
Wylewamy ciasto na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.

Ser mieszamy z cukrem i budyniem i robimy łaty na ciemnym cieście. Pieczemy w temp 180 stopni C ok 40 min. Po ostygnięciu posypu

jemy cukrem pudrem.
 
 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz