Składniki:
- podudzia kurczaka bez kości i skóry
- boczek w plastrach surowy
- ser żółty w kostce
- czosnek granulowany
- słodka papryka
- sól, pieprz do smaku
- fasolka szparagowa zielona
- ziemniaki
Udźce ubijamy tłuczkiem, doprawiamy: solą, pieprzem, papryką, czosnkiem granulowanym. Rolujemy je z podłużną kostką sera, zawijamy jak krokieta i dodatkowo szczelnie obijamy boczkiem surowym. Na jeden udziec przypadają 2 plastry boczku. Opiekamy na patelni na oleju, ok 3 min z każdej strony. Skórkę ziemniaków szorujemy pod bieżącą wodą i gotujemy ok 10 min. wyciągamy z wody, studzimy. W brytfance układamy podsmażone udźce, pokrojone w ząbki ziemniaki ze skórką i fasolkę, podlewamy tłuszczem z podpiekania mięsa. Pieczemy ok 50 minut w temp 180 stopni, co jakiś czas podlewamy mięso sosem, który się wytworzy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz