Chleb smakuje słodkawo i wyraźnie czuć przyprawy.
Składniki:
- 3 jajka
- 1 szklanka brązowego cukru
- 1 masło
- 1 3/4 szklanki mąki
- 1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1/2 łyżeczki soli
- 1 łyżeczka cynamonu
- 1/2 ziela angielskiego zmielonego
- 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej startej
- 1/4 łyżeczki mielonych goździków
- 1/2 szklanki maślanki
- 3 świeże brzoskwinie ze skórką
Keksówkę wykładamy papierem do pieczenia.
Masło ubijamy z cukrem na puszystą masę. Dodajemy do masy po 1 jajku i za każdym razem dokładnie mieszamy. Do masy dokładamy przyprawy, przesianą mąkę i maślankę. Mieszamy i wylewamy do formy. Na wierzch układamy brzoskwinie pokrojone w cieniutkie plasterki. Wierzch posypujmy cukrem brązowym.
Pieczemy w 190 stopniach C ok 55 min.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz