Zdecydowanie to ciasto lepiej smakuje niż wygląda Jest szybkie w wykonaniu i bardzo dobre
Biszkopt:
5 jaj
1 niepełna szklanka mąki
pół szklanki cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
3 łyżki kakao
Masa kokosowa:
1/2 l mleka
1/2 szklanki cukru
20 dag masła
25 dag wiórek kokosowych
cukier waniliowy
Polewa:
czekolada mleczna, czekolada gorzka
12,5 dag( duża łyżka) margaryny
Białka ubijamy na sztywno dodajemy cukier, żółtka i ubijamy na koniec
dodajemy mąkę proszek do pieczenia i kakao( oczywiście naturalne-nie
słodzone)Pieczemy w 170 stopniach przez 30 min blach:20x35 cm
Mleko zagotować z cukrem i cukrem waniliowym. Następnie wsypać cały kokos
i gotować do zgęstnienia ok. 20 min( lub do momentu aż wiórki
zmiękną). Do gotującej masy dodajemy masło, wszystko należny ostudzić,
masę wylewamy na biszkopt i polewamy rozpuszczoną czekoladą:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz