9 grudnia 2012

Ciasto Bounty

 Zdecydowanie to ciasto lepiej smakuje niż wygląda :)Jest szybkie w wykonaniu i bardzo dobre

Biszkopt:

5 jaj
 1 niepełna szklanka mąki
pół szklanki cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
3 łyżki kakao

Masa kokosowa:
1/2 l mleka
1/2 szklanki cukru
20 dag masła
25 dag wiórek kokosowych
cukier waniliowy

Polewa:
czekolada mleczna, czekolada gorzka
12,5 dag( duża łyżka) margaryny

Białka ubijamy na sztywno dodajemy cukier, żółtka i ubijamy na koniec dodajemy mąkę proszek do pieczenia i kakao( oczywiście naturalne-nie słodzone)Pieczemy w 170 stopniach przez 30 min blach:20x35 cm

Mleko zagotować z cukrem i cukrem waniliowym. Następnie wsypać cały kokos i gotować do zgęstnienia ok. 20 min( lub do momentu aż wiórki zmiękną). Do gotującej masy dodajemy masło, wszystko należny ostudzić, masę wylewamy na biszkopt i polewamy rozpuszczoną czekoladą:)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz