Bardzo łatwe, mocno bakaliowe, pyszne.
Składniki na ciasto:
- 500g mąki
- 250 g margaryny
- 200g cukru pudru
- 2 jaja
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
Nadzienie:
- 1 szklanka mleka 3,2 %
- 1 łyżka kakao
- 100 g orzechów
- 100 g rodzynek
- 100 g kokosu
- 1 zapach rumowy ( lub 2 łyżki wódki)
- dżem kwaśny- porzeczka, powidła lub marmolada
Pokruszone ciasto mieszamy z mlekiem, kakao i bakaliami. Placek smarujemy dżemem ( musi być bo inaczej warstyw nie będą się kleić do siebie), na niego wylewamy bakaliową masę i oblewamy polewą
Polewa:
- 2 tabliczki czekolady deserowej i 2 łyżki masła ( rozpuszczamy)
.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz