Szybkie jedzonko dla wielbicieli tuńczyka. Danie idealne dla tych na wiecznej diecie.
Składniki:
- makaron tagliatelle 1 opakowanie
- 2 garści mrożonego groszku
- 8 pomidorów suszonych+ olej z tychże pomidorów
- 2 cebule średnie
- 2-3 ząbki czosnku
- 2 puszki tuńczyka w sosie własnym
- szczypta oregano
- sól, pieprz do smaku
Makaron gotujemy al dente, zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Cebule i czosnek oraz pomidory suszone siekamy drobniej i podsmażamy na oleju z pomidorów. Gdy zmiękną, ale się nie zarumienią, dorzucamy zielony groszek i dalej dusimy ok 10 min. Ciągle mieszamy i czekamy aż groszek zmięknie.
W międzyczasie odcedzamy makaron. Wraz z odcedzonym tuńczykiem, wrzucamy makaron na patelnię.
Wszystko razem mieszamy, doprawiamy i podajemy od razu. Smakuje wybornie!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz