7 stycznia 2022

Koperty z ciasta francuskiego z tuńczykiem, kanapeczki z tuńczykiem

 Bardzo dobra przekąska dla tych, co lubią tuńczyka.

Składniki:

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 1 puszka tuńczyka w oleju
  • suszone pomidory w oleju ok 4 szt
  • średnia cebula czerwona
  • 1 duża łyżka majonezu, świeży koperek
  • sól, pieprz do smaku
  • Tuńczyka dobrze odcedzamy, pomidory i cebule drobno kroimy, wszystko razem łączymy i doprawiamy do smaku.
Z ciasta francuskiego wycinamy małe kwadraciki 2cmx 2 cm. Łączymy 2 kwadraciki ze sobą -delikatnie dociskając, w ten sposób powstaną małe kanapeczki .Pieczemy zgodnie z instrukcja na opakowaniu. Po upieczeniu każdą  kanapeczkę kroimy na pół i do środka dajemy pastę tuńczykową. 





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz