To wcale nie muszą być luzowane nogi, można taką panierkę zrobić również na filecie i na schabowym. Noga ma specyficzny smak, który współgra z parmezanem.
Składniki:
- 4 szt mięsa do opanierowania: noga luzowana z kurczaka, pierś z kurczaka lub schab.
- 1 jajko
- starty parmezan
- bułka tarta
- trochę mleka
- sól, pieprz
- papryka ostra
Mięso ubijamy lekko tłuczkiem. Jajko rozmącić z niedużą ilością mleka, wsypać przyprawy według swoich upodobań. Na osobny talerz wysypać parmezan tarty i bułkę tarta w proporcjach 1:1. Mieso moczym w jajku, a później w meszaninie bułko-serowej. Smażymy na rozgrzanym tłuszczy na złoto obu stron. Doskonale takie miesko komponuje sie z frytkami z warzyw.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz