Składniki:
- 1 brokuł
- 25 dag pieczarek
- 1 cebula
- 4 jajka ugotowane na twardo
- puszka kukurydzy konserwowej
- majonez
- ketchup
- koperek świeży
- sól i pieprz do smaku
Brokuła gotujemy w osolonej wodzie, tak by był miękki ale nie rozgotowany. Pieczarki kroimy w plastry i obsmażamy z cebulką (kostka) na patelni. Przyprawiamy solą i pieprzem. Nadmiar wody odlewamy ( pieczarki mają się tylko poddusić). Kukurydzę odsączamy z zalewy, a ugotowane jajka ciachamy w kostkę.
Układamy w przeźroczystym naczyniu od dołu:
- 2 łyżki majonezu
- połowa brokułów
- połowa kukurydzy
- przykrywamy ketchupem ok 3 łyżki
- połowa pieczarek z cebulką
- połowa pokrojonych jajek
- 2 łyżki majonezu
- połowa brokułów
- połowa kukurydzy
- przykrywamy ketchupem ok 3 łyżki
- połowa pieczarek z cebulką
- połowa pokrojonych jajek
- 2 łyżki majonezu
- na górę posiekany świeży koperek
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz