Składniki:
- kawałek boczku wędzonego
- pół kilo ziemniaków
- pół kilo kapusty kiszonej
- 1 papryka czerwona
- pół kilo mięsa z udek lub innej części kurczaka
- 2 cebule
- 2 szklanki bulionu
- ok 4 średnie ziemniaki
- majeranek
- kminek
- sól, pieprz
- słodka papryka wędzona sypka
- czosnek granulowany
Kapustę gotujemy do miękkości ( w czasie gotowania zmieniamy przynajmniej raz wodę), ziemniaki osobno gotujemy al dente, kroimy w dużą kostkę. Boczek kroimy w kostkę i wytapiamy na patelni, wyciągamy go do miski, na tłuszczu obsmażamy cebulę również pokrojoną w kostkę, dokładamy mięso z kurczaka pokrojone w paseczki.do kapusty wrzucamy boczek, cebulę z kurczakiem, pokrojona w kostkę paprykę, ziemniaki oraz bulion. Dusimy wszystko ze sobą. Doprawiamy majerankiem, papryką wędzoną, kminkiem, pieprzem i solą.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz