- jasny chleb lekko czerstwy
- sałata rzymska 2 sztuki
- podwójna pierś z kurczaka
- parmezan ok 50g
- 2 łyżki oliwy
- pamezan 75 g
- olej do smażaenia
- sól, pieprz
dressing:
- majonez ok 2 łyżki ( można zrobić swój, 2 żółtka, 1 łyżeczka musztardy Dijon 3 łyżki oliwy, ocet)
- fileciki anchois 50g
- 2 ząbki czosnku
- sok z 1 cytryny
Majonez mieszamy z roztartymi z czosnkiem filecikami sardeli, na tarce ścieramy parmezan, również dodajemy do sosu i na koniec sok z cytryny. Filety rozbijamy delikatnie i obsmażamy chwile na patelni grilowej.
Chleb kroimy na grzanki i przypiekamy na patelni (na rumiano). Posypujemy parmezanem ( ser ma oblepić grzanki). Sałatę rwiemy na drobno obtaczamy w sosie, układamy na talerzu, obsypujemy grzankami i układamy pociętą na plasterki pierś.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz