Składniki:
- 2 garści rukoli
- 1 pierś pojedyncza z kurczaka lub mała cała pierś
- paczka raviolini lub tortellini z mięsem
- ok 6 pomidorów suszonych w zalewie
- 1 łyżeczka masła
- garść oliwek zielonych bez pestek
sos:
- 1 łyżka miodu
- 1 łyżka musztardy stołowej
- 1 łyżka octu jabłkowego
- sól i pieprz do smaku
Pierś z kurczaka kroimy w kostkę i obsmażamy na maśle, doprawiamy solą i pieprzem. Studzimy.Gotujemy raviolini zgodnie z instrukcja na opakowaniu. Po ugotowaniu przelewamy zina wodą i zostawiamy do wystudzenia. Łączymy wszystkie składniki na sałatkę ze sobą. Mieszamy składniki na sos i zalewamy sałatkę. Najlepiej zjeść na świeżo.
Rukola szybko więdnie, więc jeśli chcecie sałatkę zrobić na imprezę, warto przygotować sobie wcześniej makaron i pierś, a resztę mieszać już przed przyjściem gości.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz