3 sierpnia 2022

Domowe batoniki musli




 Składniki:

  • 1 banan średnio dojrzały
  • 150g daktyli bez pestek
  • garść orzechów włoskich
  • garść słonecznika
  • ok 3/4 szklanki płatków owsianych błyskawicznych


Słonecznik i orzechy blendujemy razem, tak by było widać jeszcze kawałki, daktyle i banana blendujemy na miazgę. Wszystko z sobą łączymy i podsypujemy płatkami owsianymi. Ma być jednolita masa, która się nie lepi,  jeśli jest lepiąca dosypujemy jeszcze płatków owsianych.

Układamy w formie prostokąta ( wysokość masy 1 cm) na blaszce do pieczenia, wyłożonej papierem do pieczenia lub matą do makaroników. Pieczemy ok 20 min w temp 180 stopni C. Zaraz po upieczeniu kroimy masę na batoniki ( jeśli to zrobimy później to będą się kruszyć). Można zrobić czekoladowe esy floresy.

 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz