Składniki:
- 1 banan średnio dojrzały
- 150g daktyli bez pestek
- garść orzechów włoskich
- garść słonecznika
- ok 3/4 szklanki płatków owsianych błyskawicznych
Słonecznik i orzechy blendujemy razem, tak by było widać jeszcze kawałki, daktyle i banana blendujemy na miazgę. Wszystko z sobą łączymy i podsypujemy płatkami owsianymi. Ma być jednolita masa, która się nie lepi, jeśli jest lepiąca dosypujemy jeszcze płatków owsianych.
Układamy w formie prostokąta (
wysokość masy 1 cm) na blaszce do pieczenia, wyłożonej papierem
do pieczenia lub matą do makaroników. Pieczemy ok 20 min w temp 180
stopni C. Zaraz po upieczeniu kroimy masę na batoniki ( jeśli to
zrobimy później to będą się kruszyć). Można zrobić czekoladowe esy floresy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz