Kapusta po cygańsku
Składniki:
- 2 duże cebule
- 400g kapusty kiszonej
- 200g kiełbasy
- 1 niewielka czerwona papryka
- kilka pieczarek
- mała marchewka
- 2 łyżki koncentratu lub passaty
- sól i pieprz
- majeranek
- papryka wędzona w proszku
Cebulę kroimy w półksiężyce, pieczarki w plasterki i podsmażamy na maśle. Do tego dorzucamy plasterki kiełbasy i paski papryki.
W osobnym garnku gotujemy kapustę kiszoną z marchewką startą na grubych oczkach. W trakcie gotowania do miękkości kapusty zmieniamy raz wodę. Przesmażamy kapustę z warzywami i kiełbasę razem, plus woda- doprawiamy solą, pieprzem, majerankiem i papryką wędzoną. Na koniec koncentrat lub passata. Dusimy ok 20 min.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz