6 września 2022

Kapusta po cygańsku






Kapusta po cygańsku


Składniki:

  • 2 duże cebule
  • 400g kapusty kiszonej
  • 200g kiełbasy
  • 1 niewielka czerwona papryka
  • kilka pieczarek
  • mała marchewka
  • 2 łyżki koncentratu lub passaty
  • sól i pieprz
  • majeranek
  • papryka wędzona w proszku


Cebulę kroimy w półksiężyce, pieczarki w plasterki i podsmażamy na maśle. Do tego dorzucamy plasterki kiełbasy i paski papryki. 

W osobnym garnku gotujemy kapustę kiszoną z marchewką startą na grubych oczkach. W trakcie gotowania do miękkości kapusty zmieniamy raz wodę. Przesmażamy kapustę z warzywami i kiełbasę razem, plus woda- doprawiamy solą, pieprzem, majerankiem i papryką wędzoną. Na koniec koncentrat lub passata. Dusimy ok 20 min.





 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz