Składniki:
- 2 średnie jajka
- 3/4 szklanki mąki
- 3/4 szklanki mleka
- szczypta soli
- 2 średnie piersi z kurczaka
- 2 ząbki czosnku
- 1 ser pleśniowy typy camembert
- szpinak baby 2 duże garście
- pieprz i sól
- papryka słodka
- sos tatarski do ozdoby
- 1 łyżeczka masła
Smażymy cienkie naleśniki. Pierś z karczaka nacieramy papryką, solą i pieprzem. Szpinak wraz z przeciśniętymi ząbkami czosnku, dusimy na maśle. Na osobnej patelni obsmażamy piersi na niedużej ilości oleju, kroimy ją na kostkę i dorzucamy do szpinaku, tak samo jak pokrojony ser pleśniowy. Dusimy razem ok 5-7 min. Każdy naleśnik wypełniamy farszem i rolujemy, Wierzch ozdabiamy sosem tatarskim. Jemy zaraz po zrobieniu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz