23 listopada 2012

Chilli Con Carne



Chilli con carne w wersji polskiej




Składniki:

400 g mielonej wieprzowiny
1/2 puszki kukurydzy
1/2 puszki czerwonej fasoli
pomidory w puszce bez skóry
ząbek czosnku
1/2 czerwonej papryczki chilli
2 szczypty przyprawy do dań meksykańskich ( głównym składnikiem tej przyprawy jest kmin rzymski, papryka chili)
3 łyżki oliwy z oliwek extra vergine
sól

Przygotowanie:

- Na oliwie z oliwek extra vergine podsmażamy chwilę posiekany czosnek, dodajemy wołowinę, rozdrabniamy,gdy mięso będzie już ładnie podsmażone, dodajemy osączoną fasolę oraz kukurydzę, mieszamy, czekamy 5 minut, dodajemy następnie pomidory rozdrabniamy je widelcem
- gotowej wieprzowiny z kukurydzą i fasolą, doprawiamy solą, przyprawą meksykańską oraz dodajemy posiekane chilli i  można dodać również łyżkę przecieru pomidorowego , starannie mieszamy.  Po upływie 15 minut gasimy płomień.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz