23 listopada 2012
Chilli Con Carne
Chilli con carne w wersji polskiej
Składniki:
400 g mielonej wieprzowiny
1/2 puszki kukurydzy
1/2 puszki czerwonej fasoli
pomidory w puszce bez skóry
ząbek czosnku
1/2 czerwonej papryczki chilli
2 szczypty przyprawy do dań meksykańskich ( głównym składnikiem tej przyprawy jest kmin rzymski, papryka chili)
3 łyżki oliwy z oliwek extra vergine
sól
Przygotowanie:
- Na oliwie z oliwek extra vergine podsmażamy chwilę posiekany czosnek, dodajemy wołowinę, rozdrabniamy,gdy mięso będzie już ładnie podsmażone, dodajemy osączoną fasolę oraz kukurydzę, mieszamy, czekamy 5 minut, dodajemy następnie pomidory rozdrabniamy je widelcem
- gotowej wieprzowiny z kukurydzą i fasolą, doprawiamy solą, przyprawą meksykańską oraz dodajemy posiekane chilli i można dodać również łyżkę przecieru pomidorowego , starannie mieszamy. Po upływie 15 minut gasimy płomień.
Labels:
chilli con carne,
czosnek,
fasola czerwona,
kmin rzymski,
kukurydza,
mięso mielone,
obiad,
papryka chilli,
pomidory w puszce,
przyprawa do dań meksykańskich
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz