23 listopada 2012

Zapiekanka z tuńczykiem

Zdjęcia nie robiłam bo raczej elegancko to nie wygląda, natomiast lepiej smakuje.Mój mąż jest typowym mięsożercą więc zapiekanka mu nie podeszła ,mi smakowała bardzo:)


Tuna pod pierzynką:)

3/4 torebki makaronu ( świdry, pióra, kolanka co tam kto lubi)
2 łyżki oliwy z oliwek
2 ząbki czosnku
5 większych pieczarek
1/2 papryki czerwonej(świeża)
puszka tuńczyka w sosie własnym
1 łyżka przecieru pomidorowego
szczypta oregano
sól pieprz do smaku
kilka plastrów żółtego sera
beszamel
Warzywa przesmażyć dodać czosnek przecier i na końcu tuńczyka układać : makaron na to sos warzywny z tuńczykiem, makaron, sos warzywny z   tuńczykiem , ułożyć na wierzch ser żółty i podlać wszystko beszamelem . Zapiekać 30 min w temp 160 i wcinamy.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz