Zdjęcia nie robiłam bo raczej elegancko to nie wygląda,
natomiast lepiej smakuje.Mój mąż jest typowym mięsożercą więc zapiekanka
mu nie podeszła ,mi smakowała bardzo:)
Tuna pod pierzynką:)
3/4 torebki makaronu ( świdry, pióra, kolanka co tam kto lubi)
2 łyżki oliwy z oliwek
2 ząbki czosnku
5 większych pieczarek
1/2 papryki czerwonej(świeża)
puszka tuńczyka w sosie własnym
1 łyżka przecieru pomidorowego
szczypta oregano
sól pieprz do smaku
kilka plastrów żółtego sera
beszamel
Warzywa przesmażyć dodać czosnek przecier i na końcu tuńczyka układać :
makaron na to sos warzywny z tuńczykiem, makaron, sos warzywny z
tuńczykiem , ułożyć na wierzch ser żółty i podlać wszystko beszamelem .
Zapiekać 30 min w temp 160 i wcinamy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz