28 grudnia 2013

Kotlety szarpane


Składniki:
    • podwójna pierś z kurczaka
    • 20dag pieczarek
    •  ok 15 dag  żółtego sera
    • 2 jajka
    • 2 łyżki mąki
    • 2 łyżki majonezu
    • bułka tata
    • sól
    • pieprz
    • maggi
    • papryka słodka
    • pietruszka suszona
    • opcjonalnie pokrojona w kostkę czerwona papryka



       Pierś kroimy w małą kostkę oprószamy solą, papryką słodką, maggi i pieprzem-odstawiamy na chwile do lodówki. Ser trzemy na drobnych oczkach, pieczarki kroimy  w drobną kostkę. Do mięsa wbijamy jajka, dodajemy majonezu i mąki-jeśli ktoś chce pominąć majonez, to nie ma problemu :)
    Doprawiamy jeśli trzeba, posypujemy pietruszką, można też dodać paprykę pokrojoną w kostkę. Formujemy kulki ( jak na mielone ) i obtaczamy w bułce tartej. Ja podaje je z tzatzikami.

    http://chocospoko.blogspot.com/2013/12/tzatziki.html



    Brak komentarzy:

    Prześlij komentarz