- podwójna pierś z kurczaka
- 20dag pieczarek
- ok 15 dag żółtego sera
- 2 jajka
- 2 łyżki mąki
- 2 łyżki majonezu
- bułka tata
- sól
- pieprz
- maggi
- papryka słodka
- pietruszka suszona
- opcjonalnie pokrojona w kostkę czerwona papryka
Pierś kroimy w małą kostkę oprószamy solą, papryką słodką, maggi i pieprzem-odstawiamy na chwile do lodówki. Ser trzemy na drobnych oczkach, pieczarki kroimy w drobną kostkę. Do mięsa wbijamy jajka, dodajemy majonezu i mąki-jeśli ktoś chce pominąć majonez, to nie ma problemu :)
Doprawiamy jeśli trzeba, posypujemy pietruszką, można też dodać paprykę pokrojoną w kostkę. Formujemy kulki ( jak na mielone ) i obtaczamy w bułce tartej. Ja podaje je z tzatzikami.
http://chocospoko.blogspot.com/2013/12/tzatziki.html
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz