Ciastka miodowo-migdałowe
Składniki:
spód:
- 70g miękkiego masła
- 1/4 szklanki brązowego cukru
- 100g mąki pszennej
- 1/2 szklanki mąki migdałowej
Wykładamy brytfankę 20x20 papierem do pieczenia. Składniki na spód łączymy ze sobą i wyklejamy formę. Pieczemy ok 12-13 min w temp 170 stopni C- bez termoobiegu.
Polewa migdałowa:
- 80g masła
- 1/4 łyżeczki soli
- 2 łyżki miodu
- 1 szklanka płatków migdałowych
W międzyczasie rozpuszczamy masło z solą i miodem, gdy lekko zabulgota dorzucamy płatki. Masę wylewamy na podpieczony spód i pieczemy kolejne 20-25 min do zarumienienia. Po ostudzeniu kroimy na kwadraciki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz