12 maja 2020

Tuńczykowe roladki z tortilli

Tuńczykowe roladki z tortilli

Doskonała przystawka na imprezę. Szybka w wykonaniu i lekko kwaskowa.

Składniki:

  • 5-6 pszennych tortilli
  • puszka kukurydzy
  • 2 puszki tuńczyka w sosie własnym
  • 3 nieduże ogórki kiszone
  • garść tartego żółtego sera
  • ok 4 łyżki majonezu
  • 2 łyżeczki musztardy sarepskiej
  • pęczek szczypiorku
  • szczypta chili w płatkach
  • sól
  • pieprz
Wszystkie składniki w puszcze dokładnie odcedzamy. Ser żółty ścieramy na grubych oczkach, ogórki i szczypiorek  kroimy w drobną kostkę. Wszystko łączymy ze sobą , majonez i przyprawy również.
Sparujemy tortille i zawijamy. Przed podaniem kroimy na plasterki  (ok 2-3 cm)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz