28 lipca 2022

Łazanki z kiełbasą i cukinią

 


Składniki:

  • 2 średnie cukinie
  • paczka makaronu typu łazanki
  • ok 4 kiełbasy
  • 1 cebulę
  • 3 ząbki czosnku
  • olej do smażenia
  • sól, pieprz do smaku

Na niewielkiej ilości oleju przesmażamy kiełbasę ( jeśli jest tłusta to tłuszczu do smażenia już nie trzeba- lepiej jednak wybierać kiełbasę, którą ma zawartość mięsa powyżej 89 %). Dorzucamy cebule pokrojoną w drobną kostkę, oraz czosnek w plasterki. Gdy cebula zmięknie dorzucamy cukinie pokrojoną w kostkę i pozbawioną nasion. Przesmażamy wszystko razem jakieś 20 min. W między czasie gotujemy łazanki al dente. Przecedzone zimną wodą dokładamy na patelnie. Wszystko razem dusimy jeszcze chwile do zagrzania łazanek. Jemy zaraz po ugotowaniu.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz