- 2 średnie cukinie
- paczka makaronu typu łazanki
- ok 4 kiełbasy
- 1 cebulę
- 3 ząbki czosnku
- olej do smażenia
- sól, pieprz do smaku
Na niewielkiej ilości oleju przesmażamy kiełbasę ( jeśli jest tłusta to tłuszczu do smażenia już nie trzeba- lepiej jednak wybierać kiełbasę, którą ma zawartość mięsa powyżej 89 %). Dorzucamy cebule pokrojoną w drobną kostkę, oraz czosnek w plasterki. Gdy cebula zmięknie dorzucamy cukinie pokrojoną w kostkę i pozbawioną nasion. Przesmażamy wszystko razem jakieś 20 min. W między czasie gotujemy łazanki al dente. Przecedzone zimną wodą dokładamy na patelnie. Wszystko razem dusimy jeszcze chwile do zagrzania łazanek. Jemy zaraz po ugotowaniu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz