Składniki:
- 2 szklanki wiórek kokosowych
- 1/4 szklanki mleka kokosowego pełnotłustego
- 1/3 szklanki miodu płynnego
- 1/4 szklanki oleju kokosowego
- 1 tabliczka czekolady gorzkiej lub deserowej + 1 łyżka oleju kokosowego
Wszystko łączymy ze sobą. Układamy na papierze do pieczenia w formie wielkości keksówki, Ubijamy równo i wkładamy do lodówki do stwardnienia na ok 3h ( a najlepiej na całą noc). Czekoladę rozpuszczamy z olejem kokosowym. Tniemy masę kokosowe na mniejsze kawałki- dużych wyjdzie 8-9 szt , ja zrobimy wielkości milky waya to ok16-18 szt. Można pokusić się o zaokrągleniu brzegów, jak w oryginale, ale nie jest to potrzebne. Każdy batonik oblewamy roztopioną czekoladą. Schładzamy w lodówce.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz