Ciekawy pomysł na śniadanie.
Składniki:- 1 ciasto francuski
- ok 4 parówki większe lub 8 małych
- 6 jajek L
- szczypta soli
- szczypta chilli w płatkach
- garść cheddara ( można pominąć)
Ciasto francuskie dzielimy na 8 kwadratów. Z jajek rozbimy jajecznice, ma być dobzre ścięta by nie wypłyneła przy pieczeniu, doprawiamy, można posypać też cheddarem. Ostygłą jajecznice układamy na 8 kawałkach ciasta, na nią gładziemy cienką parówkę - jeśli długa to tniemy na pół. Zawijamy je jak dziecko kołderką, jeden róg przyklejamy i na to drugim rogiem zamykamy. Pieczemy ok 10 min w temp 190 stopni C. Pilnujemy by sie nie spaliły (w każdym piecu dojdą w innym czasie). Polewamy ketchupem lub sosem barbeque.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz